latinica  ћирилица
07/12/2019 |  10:57 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Ухапшен осумњичени за 20 тешких крађа у Бањалуци (ФОТО)

Мушкарац чији су иницијали А.Б. ухапшен је због сумње да је од септембра 2017. до новембра ове године починио 20 тешких крађа на подручју Бањалуке, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.
Предмети заплијењени приликом хапшења -
Предмети заплијењени приликом хапшења

Ово лице ухапшено је у акцији кодног назива "Битола", коју су спровели припадници Полицијске управе Бањалука, у сарадњи са Полицијском управом Градишка и Трећом полицијском управом Кантона Сарајево.

Приликом претреса стана у Кантону Сарајево који је осумњичени користио пронађени су предмети који потичу из кривичног дјела, златни накит, сатови, провалнички алат, прилагођени кључеви, специјалне фолије "Ломачи", цилиндричне браве, као и други предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелима.

Материјална штета причињена овим кривичним дјелима износи око 105.215 КМ.

Осумњичени је након криманалистичке обраде спроведен у Службу за послове са странцима, теренски Центар Бањалука, јер у законском року није пријавио мјесто боравка у БиХ.

Како сазнаје АТВ, ради се о Мекедонцу Апостолу Бенедевском, који је, како се претпоставља, опљачкао стан директора УИО БиХ Мире Џакуле.

Предмети заплијењени приликом хапшења

Током ових активности извршена је и криминалистичка обрада над лицима чији су иницијали Љ.И. и Е.А.

Акција је спроведена под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а по наредбама Општинског суда у Сарајеву.

Против лица А.Б. након комплетирања и документовања биће достављен извјештај Основном јавном тужилаштву Бањалука о почињеним кривичним дјелима.

Одређене активности у оквиру ове акције су у току.