latinica  ћирилица
07/12/2019 |  11:13 ⇒ 15:47 | Аутор: РТРС

"Срби за Србе" поклањају кућу за породицу Гачић код Новог Града

Хуманитарна организација "Срби за Србе", завршила је још један велики пројекат за 2019. годину. Многим породицама омогућили су кров над главом, а од сада га има и шесточлана породица Гачић из Будимлић Јапре код Новог Града.

У Ћелама удаљеним четири километра од новог дома, некада су живјели Гачићи у неусловној кући, без основних услова за живот.

Данас добијају кућу површине 70 квадрата, чија је вриједност 69 хиљада марака. Своју собу имаће сада и њихова четири сина, који су се највише обрадовали.

- Прије нисам имао собу, ни купатила. Струје нисмо имали,а сада је имамо. Било ми је далеко ићи у школу, сада је кућа ближе школи - каже малишан Боро.

Ово је један од 20 пројеката које је Хуманитарно удружење "Срби за Србе" реализовало на територији Републике Српске.

- Ово је један од преко 200 пројеката који смо реализовали од Сјеверне Македоније до Крајине. План је био да ове године прикупимо око милион евра што смо и учинили. Најједноставнији начин за донирање, да би оваквих пројеката било све више, је позивом на број 7763 који је отворен током читаве године - истакла је Сања Вигњевић, представник ове организације.

А као што су усрећили Гачиће, наредне године планирају да прикупе помоћ за 30 породица из Републике Српске, да им обезбиједе кров над главом, пољопривредне машине, пластенике или сточни фонд.