latinica  ћирилица
07/12/2019 |  11:57 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Комеморација Недељку Митровићу: Чувати сјећање на великог борца (ФОТО)

Дугогодишњи предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић биће сахрањен данас у 13 часова на бањалучком гробљу "Свети Пантелија".
Комеморација Недељку Митровићу - Фото: РТРС
Комеморација Недељку МитровићуФото: РТРС

У Банском двору одржана је комеморација којој, поред породице и пријатеља, присуствују и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Предсједница Цвијановић је нагласила да се данас опраштамо од великог човјека који је дао огроман допринос у тражењу несталих у одбрамбено-отаџбинском рату.

- Трагао је за својим сином Славишом који је нестао 1995. године. На жалост, отишао је с овога свијета а да га није нашао. Био је борац против неправде и политичке манипулације. Био је частан, достојанствен, одмјерен човјек и упоран у борби за бољи статус породица несталих. Заједно смо радили на том задатку и сигурна сам да ће се организација кретати истим путем којим је корачао и Недељко Митровић - истакла је Жељка Цвијановић.

Задатак свих нас, нагласила је предсједница, је да чувамо сјећање на овог великог борца и часног човјека, какав је Недељко био.

Након комеморације многобројни су се уписали у Књигу жалости.

Додик се уписује у Књигу жалости

Цвијановићева се уписује у књигу жалости