latinica  ћирилица
07/12/2019 |  14:28 ⇒ 20:16 | Аутор: СРНА

У недјељу облачно уз сунчане периоде

У Републици Српској и Федерацији БиХ у недјељу ће преовладавати промјењиво облачно и углавном суво вријеме уз краће сунчане периоде.

Ујутро ће по котлинама и ријечним долинама бити магле или ниске облачности, из које може падати слаба росуља. Током дана очекује се промјењиво облачно вријеме уз сунчане периоде. Облачније ће бити крајем дана и током вечери, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар, јужног смјера.

Јутарња температура ваздуха од нула до шест, на планинама око минус два, а највиша дневна од осам до 14, на планинама око четири степена Целзијусова.

Ново наоблачење са падавинама очекује се у понедјељак у другом дијелу дана. У већини крајевима падаће киша, а током вечери на планинама сусњежица и снијег. Сњежни покривач формираће се на подручју Сарајевско-романијске регије и на истоку.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно облачно вријеме, магле има по котлинама. Умјерено до претежно облачно је и у Херцеговини.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Соколац два, Рудо три, Сарајево, Вишеград, Фоча и Иван Седло четири, Чемерно, Бугојно и Ливно шест, Бијељина, Градишка, Калиновик, Мраковица, Мркоњић Град, Приједор, Хан Пијесак, Шипово, Нови Град и Сански Мост осам, Србац, Сребреница и Грачаница девет, Добој и Тузла 10, Зворник, Мостар и Широки Бријег 11, Бањалука и Билећа 12, Грудама и Рибник 13, Неум и Бихаћ 14 и Требиње 15 степени Целзијусових.