latinica  ћирилица
07/12/2019 |  21:54 | Аутор: СРНА

Концертом обиљежено 65 година постојања Музичке школе Требиње

Музичка школа Требиње вечерас је свечаним концертом обиљежила 65 година успјешног постојања и рада.
Концерт Музичке школе Требиње поводом 65 година успјешног рада - Фото: СРНА
Концерт Музичке школе Требиње поводом 65 година успјешног радаФото: СРНА

Директор требињске Музичке школе Душка Бабић рекла је да је ово велики јубилеј и захвалила свима који су помогли да ова образовна установа буде саставни дио требињског живота.

- Годинама смо расли и израсли у установу без које се не може замислити образовни, културни и јавни живот наше заједнице - навела је Бабићева.

Она је истакла и добру сарадњу са требињском Градском управом и осталим институцијама овог града и додала да су ученици ове школе њени најбољи амбасадори.

Замјеник градоначелника Требиња Слађана Скочајић каже да је овај јубилеј значајан не само за школу, него и за цијело Требиње којим се пуних 65 година шире звуци музике, захваљујући овим младим талентованим људима.

- У ових 65 година се сигурно крије огроман труд, а и град ће се трудити да увијек помогне требињској Музичкој школи - рекла је Скочајићева.

Музичка школа у Требињу има осам одсјека, а ове године имају и рекордан број ученика - 304, у основној школи 268 и средњој 36 ученика.

Вечерас су на свечаности у позоришној сали Културног центра истакнути и бројни успјеси ових младих умјетника.

На концерту су наступили ученици ове образовне установе са свих одсјека - гитаре, хармонике, виолине, виолончела, клавира, флауте и соло пјевања, те хорови и оркестри основне и средње музичке школе, као и некадашњи ученици који су музику изабрали за свој животни позив.