latinica  ћирилица
08/12/2019 |  08:04 ⇒ 10:09 | Аутор: СРНА

Магла смањује видљивост у већини крајева

Магла јутрос смањује видљивост на путевима у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Преко планинског превоја Борова Глава, на путном правцу Шуица-Ливно, учестали су изласци дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим часовима.

Вози се без застоја и посебних ограничења, по претежно влажним коловозима, али је повећана опасност од одрона.

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација, чије је поштивање обавезно.

Радови су актуелни на магистралним путевима Каракај два-Дрињача, Бијељина-Шепак у мјесту Патковача, Модрича-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-Каруше /граница Српске и ФБиХ/, Јоховац-Руданка, Дрињача-Милићи-Власеница, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те у Приједору гдје је у току изградња кружне раскрснице.

Клизишта успоравају одвијање саобраћаја на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, као и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ радови успоравају саобраћај на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук. На овој локацији саобраћај се сваког дана одвија двосмјерно од 5.00 до 21.00 час, а од 21.00 до пола часа послије поноћи возила пролазе наизмјенично, док је од пола часа послије поноћи до 5.00 ујутро саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила укупне масе до седам и по тона користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије се због радова саобраћа и на магистралним путним правцина Кључ-Босански Петровац преко превоја Ланиште, Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица, Дољани-Метковић између граничних прелаза и Јајце-Црна Ријека на локалитету Здаљевац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. И даље је на снази због безбједносних разлога обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Из АМС-а подсјећају возаче да је на снази законска обавеза посједовања зимске опреме, те да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно