latinica  ћирилица
08/12/2019 |  08:50 | Аутор: Б92

Велика побједа Србије над Јужном Корејом

Рукометашице Србије су резултатом 36:33 побиједиле Јужну Кореју у првом мечу друге фазе Светског првенства.
Репрезентација Србије  (Фото:twitter.com/ihf) -
Репрезентација Србије (Фото:twitter.com/ihf)

У првом полувремену је Србија била доминанта и постигла чак 21 погодак. Сам старт утакмице јесте био добар, али је и Јужна Кореја знала како да одговори.

Међутим, Србија је из напада у напад играла све боље и предност је бивала све већа и већа, после поготка Жељке Николић са десног крила имала је Србија плус 3, да би се за трен ока то претворило у 10:5.

Марија Обрадовић је зарадила и искључење, али то није превише омело изабранице Љубомира Обрадовића које су успијевале да одрже своју предност од шест голова, а чак и да је увећају на седам разлике и то послије контре коју је истрчала Кристина Лишчевић. Проблем је настао после гола пошто је српска рукометашица и пала и у сузама отишла на клупу.

Све до посљедња два минута првог периода је Србија имала великих +7, а онда је преко Шин Кореја успела да смањи то на 5 и да са 21:16 одемо на полувреме.

Катарина Томашевић је наставила да се истиче фантастичним одбранама, за 45 минута је имала чак 8 и то сјајних, док је Трифуновићева била врло лепо расположена и ушла у серију голова. Јужној Кореји нико није дао преко 27 голова, а Србија је то успела за неких четрдесетак минута.

Јужна Кореја се пробудила у једном моменту. Рју и Шин су креирале серију од четири гола за свој тим, а Јелена Лавко је својим шестим голом успјела да је прекине и да одржи Србију на пристојној разлици.

Кореја је играла све агресивније, спустиле су разлику на 4четири гола, а Србија ушла у "пост". Потом је Обрадовићева у правом моменту постигла гол и то када су судије подигле руку и напад је морао подхитно да се завршава.

Иако је Кореја била веома добра и веома агресивна, иако је успијевала на моменте да спусти разлику и да макар привидно унесе драму у овај сусрет, Србија је успијевала да буде на пристојном одстојању, чак и када је било три разлике на само два минута прије краја.

Лавко је показала због чега је капитен и у најважнијем моменту постигла врло важан гол који је Србији унио мирноћу и помогао јој да успјешно приведе меч крају..

Управо је Јелена Лавко била најефикаснија са седам голова и то без промашаја. Слађана Поп-Лазић је такође била без промашаја са пет голова, док је Жељка Николић имала исто толико са само једним промашајем, као и Трифуновићева, док је пет голова из осам шутева имала и Лишчевићева.

На другој страни, Рју је имала чак 10 погодака, Шин 6, колико и Ли, а Гвон 4.