latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:09 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

У понедјељак киша у већини крајева

У Републици Српској и Федерацији БиХ у понедјељак ће преовладавати облачно вријеме са кишом, осим на сјеверу и сјевероистоку, гдје ће већи дио дана бити суво и топло за ово доба године.

Ујутро ће преовладавати облачно вријеме са кишом на југу и југозападу, која ће се до краја дана и током вечери проширити на већину крајева, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Повремени пљускови са грмљавином могући су на југу и западу, а током вечери на планинама се очекује сусњежица и снијег.

Дуваће слаб до умјерен вјетар.

Јутарња температура биће од један до седам, а највиша дневна од девет до 15, на планинама око седам степени Целзијусових, у другом дијелу дана у паду.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода данас је по котлинама и уз ријечне токове било облачно и магловито вријеме, док је у осталим крајевима било претежно сунчано.

Температура измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус један, Соколац два, Градишка, Ливно и Србац три, Сарајево, Гацко и Приједор четири, Бијељина и Нови Град пет, Вишеград, Тузла, Рудо, Зеница, Сребреница, Хан Пијесак и Чемерно шест, Фоча седам, Добој, Калиновик и Шипово осам, Зворник, Мраковица и Мркоњић Град девет, Билећа 11, Мостар 12, Бањалука, Бихаћ и Рибник 13, Требиње 14 степени Целзијусових.

У уторак, 10. децембра, ујутро ће бити претежно облачно са кишом у нижим и сусњежицом и снијегом у вишим предјелима.

Током дана свјежије, претежно облачно са снијегом на висоравнима, углавном на западу, Сарајевско-романиској регији и на истоку, гдје ће се формирати и сњежни покривач.

Повремено сусњежице и снијега може бити и у нижим крајевима.

Јутарња температура биће од један до седам, на планинама око минус два, а највиша дневна од два до осам, на планинама око минус два, на југу до 10 степени.

У сриједу, 11. децембра, у јутарњим часовима очекује се претежно облачно, прохладно и углавном суво.

Током дана промјенљиво облачно и суво у већини предјела, осим у вишим предјелима Сарајевско-романиске регије и високе Херцеговине, где ће бити облачније уз повремен снијег.

Јутарња температура биће од нула до шест, на планинама око минус четири,. Највиша дневна температура износиће од два до осам, на планинама око минус један, на југу до 11 степени Целзијусових.

У четвртак, 12. децембра, ујутро ће бити претежно облачно, прохладно и углавном суво.

Током дана облачно, хладно са слабим снијегом мјестимично и кишом на западу и у Херцеговини.

Јутарња температура биће од минус три до три, на планинама око минус шест. Највиша дневна температура износиће од један до седам, на планинама око минус јдан, на југу до 10 степени Целзијусових.