latinica  ћирилица
08/12/2019 |  14:34 ⇒ 18:36 | Аутор: СРНА

Вулин: Албанци да престану да живе у самообмани да су жртве

Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је албанском премијеру Едију Рами да би Албанци требало да престану да живе у самообмани да су жртве и да дозволе Србима да сахране своје мртве, а да живе казне за њихову смрт.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

Вулин је у саопштењу поводом Рамине објаве на Твитеру упућене предсједнику Србије Александру Вучићу, упитао како је могуће да се у данашње вријеме негира документовани ратни злочин, какав је масакр у селу Клечка или Радоњићко језеро.

- Пријатељу, престаните да живите у самообмани да сте жртве, допустите да живи Срби сахране своје мртве из Жуте куће, нека бар сазнају гдје су остаци њихових мртвих, нека живи сазнају ко је мртвим учинио двогодишњег Данила Цокића у Ливадицама - навео је Вулин.

Вулин је поручио да се допусти живима да казне оног ко је стрељао 14 жетелаца у Старом Грацком, оног ко је стријељао дјецу на ријеци Бистрици, оног ко је одсјекао главу монаху Харитону у Призрену, преносе београдски медији

Албански премијер Еди Рама обратио се путем Твитера предсједнику Србије Александру Вучићу питањем како је могуће да се у данашње вријеме негира документовани ратни злочин, као што је Рачак.

Рама се запитао до када ће Србија живјети у самообмани и "порицању јасне стварности Косова" и поткопавати сопствени пут ка будућности, пренио је сајт "Косово онлајн".

- Пријатељи, престаните са самозаваравањем о рату који је започео стари, крвави режим у Београду. Треба ићи даље! Нека мртви сахране мртве. Направимо мир и благостање за нашу децу. Треба кренути напред и изградити овај регион као узоран модел - написао је Рама.