latinica  ћирилица
08/12/2019 |  17:51 ⇒ 21:50 | Аутор: СРНА

Почиње измјештање миграната из кампа Вучјак

Измјештање миграната из кампа Вучјак код Бихаћа, према информацијама бихаћке полиције, требало да би почне за неколико сати, јављају федерални медији.
Мигранти на Вучјаку - Фото: klix.ba
Мигранти на ВучјакуФото: klix.ba

На састанку министра безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића и премијера Унско-санског кантона Мустафе Ружнића, који је одржан у петак, речено је да ће транспорт миграната из кампа Вучјак у Блажуј почети 9. децембра.

У касарну Блажуј код Сарајева требало би да буде пребачено око 350 миграната из Вучјака, чиме ће овај камп бити распуштен.

Федерални медији наводе да је једна група миграната данас пјешке кренула из Вучјака на Пљешевицу, планину на граници између БиХ и Хрватске, као и да је Гранична полиција БиХ вратила групу од 15 миграната.

Исти извор додаје да се мигранти крећу пречицама и раније утабаним шумским путевима, са којих лако могу да се сакрију у случају да их виде гранични полицајци БиХ.

Многи од миграната у кампу Вучјак данима су одбијали храну и поручивали да не желе да оду у друге кампове, јер је њихов циљ да оду у земље ЕУ.

Мјештани Блажуја у федералној општини Илиџа најавили су јуче да ће блокирати пут према касарни да би спријечили да се ту премјесте мигранти из Вучјака.