latinica  ћирилица
09/12/2019 |  08:56 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

Пале: КУД Младост одржао годишњи концерт

Чланови Културно-умјетничког друштва Младост са Пала, које дјелује 66 година, представили су се на традиционалном годишњем концерту са 11 кореографија.
Пале: КУД Младост - Фото: СРНА
Пале: КУД МладостФото: СРНА

Предсједник КУД-а "Младост" Милан Чворо рекао је да је циљ концерта да покаже све што су радили током године и оцијенио да је 2019. година била веома успјешна.

Он је подсјетио да су омладинци овог КУД-а у јуну освојили прво мјесто у Румунији, у конкуренцији 16 земаља.

Умјетнички руководилац КУД-а "Младост" Младен Крсман рекао је да је назив овогодишњег концерта "Фолклорна журка", да би публика активније учествовала у програму, те аплаузом давала ритам играчима у појединим тачкама.

Он је истакао да су жељели да направе нешто ново и да су ове године наступиле све секције друштва.

Члан КУД-а "Младост" Васо Елез рекао је да се фолклором бави 10 година и да се сви окупљају због дружења и очувања традиције.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да КУД "Младост", који сваку годину заокружи концертом, увијек приреди нешто најљепше за гледање.

Он је честитао Управи друштва за успјешан рад и истакао да општина подржава све њихове активности.

Пред бројном публиком у Спортско-културном центру "Пеки" синоћ је наступио и Музички састав "Катера" из Источног Сарајева.

Културно-умјетничко друштво "Младост" основано је 1953. године, а бави се очувањем изворне традиције и културе кроз игру, пјесму и сакупљање народне ношње.

Имају више од 300 чланова подијељених у четири групе у више секција - фолклорна, фрулашка, гусларска, народни оркестар и изворна група.