latinica  ћирилица
09/12/2019 |  16:03 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Тегелтији достављена имена министара и замјеника из Српске и ХДЗ-а

Предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији данас су достављена имена министара и замјеника министара из Републике Српске и ХДЗ-а, сазнаје Срна.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

За министарске позиције из СНСД-а предложени су Сташа Кошарац за министра спољне трговине и економских односа и Војин Митровић за министра транспорта и комуникација, док је ДНС предложио Драшка Аћимовића из реда осталих за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Када је ријеч о замјеницима министара из Републике Српске, за замјеника министра цивилних послова предложен је Синиша Илић из Уједињене Српске, за замјеника министра одбране Мирко Околић из СНСД-а и за замјеника министра безбједности Владимир Мијатовић из СП-а.

Из ХДЗ-а достављена су имена Вјекослава Беванде за министра финансија и трезора, Јосипа Грубеше за министра правде и Анкице Гудељевић за министра цивилних послова.

Јосип Бркић предложен је за замјеника министра иностраних послова, Мијо Крешић за замјеника министра одбране и Љиљана Ловрић за замјеника министра спољне трговине и економских односа.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија у сриједу, 11. децембра, наставља консултације са бошњачким политичким партијама.

Да би започео процес провјере кандидата за министре и замјенике министара у Савјету министара, неопходно је да приједлоге кандидата за ове позиције доставе и представници бошњачких политичких партија.