latinica  ћирилица
09/12/2019 |  20:30 | Аутор: РТС

Навијачи Олимпијакоса спремни за долазак српске браће

Испред капије на стадиону "Караискакис" у Пиреју гдjе ће ући навијачи Црвене звезде ноћас је окачен транспарент добродошлице: "Welcome brothers".
Стадион Караискакис у Пиреју (фото:facebookgate7) -
Стадион Караискакис у Пиреју (фото:facebookgate7)

Грчки и српски великани, Олимпијакос и Црвена звезда, играју у сриједу меч одлуке за прољеће у Европи.

Наиме, дуел у оквиру посљедњег, шестог кола групе Б Лиге шампиона донијеће једном тиму пролаз у нокаут фазу Лиге Европе, који је намијењен трећепласираном тиму сваке групе ЛШ.

Звезда уочи тог меча има три бода, освојена баш против Олимпијакоса у Београду (3:1), док је грчки тим на једном из дуела са Тотенхемом код куће (2:2). 

Иако је улог велики, навијачи Олимпијакоса окупљени у навијачку групу "Gate 7" желе да узврате велико гостопримство својој српској браћи "делијама", те су испред улаза на стадион истакли паролу "Добро дошли, браћо" (Welcome brothers).

Према посљедњим информацијама, у Пиреју ће Звезду пратити око двије хиљаде навијача српског шампиона.

Како су на својој Фејсбук страници објавиле присталице Олимпијакоса, планирано је окупљање навијача два клуба на тргу Синтагма од 16 часова по локалном времену, одакле ће се у заједничком кортeу ићи до стадиона у Пиреју.

Нешто слично виђено је првог дана октoбра у Београду, када су присталице два клуба направиле својеврсну журку на улицама српске престонице.

Утакмица Олимпијакос – Црвена звезда игра се у сриједу од 21.00 час.