latinica  ћирилица
10/12/2019 |  11:26 | Аутор: СРНА

Шкобо и Вукоја осуђени на по годину затвора

Суд БиХ је након разматрања споразума о признању кривице, осудио Мирослава Шкобу на затворску казну од једне године за организовани криминал у вези са кривичним дјелом прање новца.

У казну изречену Шкоби биће урачунато вријеме проведено у притвору у периоду од 16. марта до 4. маја 2018. године, саопштено је из Суда БиХ.

У истом предмету, на годину дана осуђен је и Фердо Вукоје који је оптужен за прање новца и кријумчарење, а њему ће у изречену казну бити урачунато вријеме проведено у притвору од 20. фебруара до 17. августа 2017. године.

Шкобо је проглашен кривим што је као припадник групе за организовани криминал, држао, располагао, преносио, те прикривао извор, кретање и власништво имовине за коју је знао да је на подручју оба ентитета стечена тешком крађом, силом и озбиљним пријетњама, а ради прибављања противправне имовинске користи себи и другима.

Вукоје је крив што је, као припадник групе за организовани криминал, избјегавајући царинске контроле, преносио робу веће вриједности.

Од Шкобе ће бити одузета имовинска корист од 14.000 КМ и 5.000 евра прибављена извршењем кривичног дјела, док се од Вукоје трајно одузимају раније привремено одузети предмети.

Оштећени у овом предмету упућују се на парницу, за шта су им потребни имовинско-правним захтјеви.