latinica  ћирилица
10/12/2019 |  12:28 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Посјета школама у израелском граду Модина

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић, која борави у дводневној посјети Израелу, посјетила је данас Основну школу "Инбалим" и Средњу школу "Ирони Бет" у израелском граду Модина и са руководством двије школе разговарала о организацији и начину рада у овим школама.
Посјета школама у израелском граду Модина (фото: vladars.net) -
Посјета школама у израелском граду Модина (фото: vladars.net)

- Размијенили смо искуства у вези са правцима развоја образовања, организацијом рада школа, те начином извођења наставних и ваннаставних активности  које су у ове двије школе базиране на општим сазнањима и новим технологијама и иновацијама - рекла је Тривићева.

Нагласила је да је Изрaeл изузeтнo нaпрeднa зeмљa сa рaзвиjeним инфoрмaциoним тeхнoлoгиjaмa које су значајно заступљене у образовању, као и да је образовни систем заснован на функционалном знању, цјелoживoтнoм учeњу и инoвaциjaмa.

- Посјета овим школама потврда нам је да смо на добром дoбрoм путу јер смо и ми опредјељени за већу примјену нових технологија у образовању, те интерактивнији начин рада са ученицима, а све са циљем да оспособимо наше ученике за примјену стечених компетенција - навела је Тривићева.