latinica  ћирилица
10/12/2019 |  13:17 | Аутор: СРНА

Бањалука: Наредне године три милиона КМ за развој спорта

Град Бањалука ће наредне године издвојити више од три милиона КМ за финансирање спортских програма и организација, предвиђено је програмом развоја спорта за 2020. годину.
Бањалука: Градска управа (Фото: Дејан Божић / РАС Србија) -
Бањалука: Градска управа (Фото: Дејан Божић / РАС Србија)

Према информацијама Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, од укупног износа 1,5 милиона КМ биће распоређено за суфинансирање активности спортских организација на подручју града, што је за 250.000 КМ више него претходне године.

Начелник градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац рекао је Срни да су програмом развоја спорта за период 2018-2022. године дефинисани стратешки приоритети у спорту.

Он је навео да се приоритети односе на улагање у младе спортисте ради стварања велике основне базе за даљи развој и унапређење спорта, затим на подршку у укључивању дјеце нижих узраста у спорт и његову доступност што већем броју дјеце и омладине.

Бањац је додао да су приоритетна и остваривања и вредновања врхунских спортских резултата, односно стварање једнаких могућности за све спортске организације.