latinica  ћирилица
10/12/2019 |  15:39 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

Љубојевић: Напади на мене неће промијенити срамоту ПДП-а

Након што је један бањалучки портал објавио сексистички текст о одборници СНСД-а у скупштини града Бањалука Ањи Љубојеви она се данас огласила.
Ања Љубојевић (фото:banjaluka.net) -
Ања Љубојевић (фото:banjaluka.net)

Иако је текст врло брзо уклоњен са портала Љубојевићева је за banjaluka.net истакла да је ово покушај скретања са теме њене претходне изјаве, гдје је ГО СНСД-а, позвао Ивана Бегића да се извини због скрнављена споменика на Тргу Крајине.

- Као неко ко воли свој град имала сам потребу да реагујем. То ми је била морална обавеза. Напади на мене неће промијенити срамоту коју је Бегић нанио ПДП-у, а са овим само тону све дубље. Срамно је да се овако поступа са младим људима, називајући их небитним - рекла је Љубовићева.

Сматра да шовинизам и сексизам немају везе са политичким опцијама.

- Важно је да друштво реагује и осуди овакве испаде. Захваљујем се свим страначким колегама који су подршку упутили и јавно и приватно. Посебно хвала људима који нису склони СНСД-у, а несебично су реаговали, јер им је људскост важнија од страначке припадности. Проблем шовинизма и сексизма, као дискриминације по било којем основу је нешто против чега се требамо сви борити. Констатно критикујемо старије генерације политичара, а млађе генерације испадају још горе. Желимо ли бољу Бањалуку и Републику Српску, морамо и ми бити бољи - закључила је Љубовићева.