latinica  ћирилица
10/12/2019 |  23:21 | Аутор: Б92

Тадићев Ајакс испао из Лиге шампиона! (ФОТО)

Фудбалери Ајакса су поразом, резултатом 1:0 од Валенсије у посљедњем колу Лиге шампиона завршили учешће у елитном такмичењу.
Лига шампиона - Фото: РТРС
Лига шампионаФото: РТРС

Ајакс се поразом од Валенсије на свом стадиону опростио од Лиге шампиона. Екипу за коју наступа и српски репрезентативац Душан Тадић, растужио је Родриго у 24. минуту утакмице.

Родриго је шпанског представника довео до вођства када је надмудрио комплетну одбрану Ајакса, изашао сам пред голмана и без већих проблема га савладао.

Ајакс је у том првом полувремену био опаснији противник, али и оштрији пошто је направио чак девет прекршаја и Едсон Алварес је зарадио жути картон због учесталих фаулова.

Вјеровали или не ово је била прва побједа Валенсије над Ајаксом у историји (послије три пораза у Лиги шампиона), а ова побједа дуго ће се памтити пошто је имала велику тежину и донијела је пласман у наредну рунду елитног такмичења.

Фудбалери Интера нису успјели да се пласирају у нокаут фазу Лиге шампиона послије пораза од Барселоне, резултатом 2:1, на свом стадиону.

Утакмица је почела нешто бољом игром домаћег тима, који је у 5. минуту преко Дамброзија први пут запријетио.

Наставили су домаћи да ређају шансе, али је Лукаку успјевао да буде неопрезан и да промашује лијепе прилике.

Интер-Барселона (фото:Emilio Andreoli/Getty Images)

Барселона је ту неопрезност искусно искористила и преко Переса стигла до вођства у 23. минуту. Изабраници Антонија Контеа су играли у истом ритму, али су исте ствари и чинили – промашивали.

Све то до 44. минута када је белгијски нападач Ромелу Лукаку успио да затресе мрежу шпанског представника и донесе изједначење, као и наду за пласман у осмину финала Лиге шампиона.

У другом полувремену је Интер много промашивао, а два поготка Лаутара Мартинеса су поништена због офсајд позиције.

Ређале су се грешке и промашаји све док млади Фати у 86. минуту није угасио све наде Интера. Он је својим поготком донио не само побједу Барси већ и елиминисао Интер из Лиге шампиона.

Али ни то није све. Фати је постао најмлађи стријелац у историји Лиге шампиона.

Дортмундска Борусија је дочекала Славију из Прага на свом "Вестфалену" и послије велике борбе успјела да је побједи са 2:1 и да тако прескочи Интер на табели и пласира се у наредну фазу такмичења.

Голове за Борусију постигли су Џејдон Санчо и Џулијан Брандт док је за Славију једини стријелац био Томаш Соучек.

Бенфикина "пирова побједа" над Зенитом била је прилично убједљива. Они су са играчем више успјели да побједе резултатом 3:0, али свеједно нису дошли до пласмана у наредну фазу такмичења.

Стријелци за Бенфику били су Ћерви и Пици, а посљедњи гол је био аутогол Сардара Азмуна. Бенфика је била близу одласка у осмину финала, али је Лион ипак успио да је растужи.

Лајпциг је врло рано из два пенала стигао до вођства од 2:0, да би се Лион пред својом публиком у потпуности вратио у игру у другом полувремену. Прво је Уар у 50. минуту постигао гол, да би Мемфис Депај донио изједначење и осмину финала француском представнику.

Лига шампиона, 6. коло:

Група Е:
Наполи – Генк 4:0 (3:0)
Салцбург – Ливерпул 0:2 (0:0)

Група Ф:
Борусија – Славија 2:1 (1:1)
Интер – Барселона 1:2 (1:1)

Група Г:
Лион – Лајпциг 2:2 (0:2)
Бенфика – Зенит 3:0 (0:0)

Група Х:
Ајакс – Валенсија 0:1 (0:1)
Челси – Лил 2:1 (2:0)