latinica  ћирилица
11/12/2019 |  10:15 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

НСРС усвојила више нацрта закона, извјештаја и одлука...

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о концесијама којим се прецизније дефинишу претходне активности надлежних министарстава и свих других органа, јавних предузећа и институција надлежних за издавање одобрења, дозвола и сагласности потребних за реализацију предмета концесије.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: РТРС
Народна скупштина Републике СрпскеФото: РТРС

- Ово укључује и мишљење јединице локалне самоуправе на чијој територији ће се обављати концесиона дјелатност, за концесије које додјељује Влада Републике Српске - наводи се у образложењу овог акта.

Скупштина је усвојила Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о јавно-приватном партнерству у Републици Српској којим се проширује круг лица која могу бити јавни и приватни партнер, те прописује да у поступку избора приватног партнера могу учествовати домаћа и страна, те физичка и правна лица.

Посланици су усвојили и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити животне средине којим се стварају додатни услови за успостављање ефикаснијег система заштите животне средине на територији Српске.

Скупштина је усвојила и Извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду у прошлој години у којем се, између осталог, наводи да је ова институција, када је ријеч о ријешених 2.120 парничних предмета чија је вриједност 316 милиона КМ, добила спор у 992 предмета у вриједности од 241 милион КМ.

Народна скупштина Републике Српске није усвојила приједлоге одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић која су била предвиђена зато што начелници ових општина нису опозвани након спроведеног поступка.