latinica  ћирилица
11/12/2019 |  10:31 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Потписан споразум о сарадњи на развоју женског предузетништва

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић и директорка Џендер центра Српске Мирјана Лукач потписали су данас у Бањалуци споразум о сарадњи на спровођењу програма у вриједности 24.844 КМ ради постизања равноправности полова у области привреде.

Лукачева је рекла, након потписивања, да програм подржава организација УН жене, која је препознала програм едукације женских предузетника у стицању знања у области управљања финансијама, као и њиховом бољем умрежавању посредством низа конференција које слиједе.

- Веома је важно да заједничким радом наставимо сарадњу и у наредној години и да бројним пројектима који су пред нама побољшамо пословање жена предузетника у Српској, ради стварања бољих услова пословања и развоја привреде - навео је Петричевић.

Он је подсјетио да је Министарство привреде и предузетништва носилац Стратегије развоја женског предузетништва у Српској.

Лукачева је рекла да је средства за спровођење програма развоја женског предузетништва обезбиједила Влада Шведске, а да је са Петричевићем договорено да ово потписивање буде почетак заједничке сарадње.

- Средства ће бити намијењена развоју женског предузетништва у складу са Стратегијом која се односи на период 2019-2023. година, у оквиру разних програма едукација. Надамо се да ће наша сарадња бити настављена, а имамо назнаке од донатора да ће бити дозначена још већа средства за ове намјене - навела је Лукачева.