latinica  ћирилица
11/12/2019 |  11:12 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Требиње: Смјештајни капацитети за празнике скоро попуњени

У сусрет предстојећим празницима смјештајни капацитети у Требињу су скоро попуњени. У појединим хотелима се тражи мјесто више.

По традицији, југ Херцеговине током новогодишњих и божићних празника посјете туристи, углавном из сусједних земаља.

Према подацима требињске Туристичке организације, за новогодишњу ноћ тренутно је резервисано око 80 одсто смјештајних капацитета.

- Требиње израста у туристичку дестинацију која може, донекле да парира великим туристичким центрима у окружењу. Велики број угоститељских објеката и хотела, готово сви који су активни у тим зимским мјесецима организују индивидуалне дочеке и ту је, према нашим сазнањима, око 80 одсто већ попуњено - каже Жарко Вицо, самостални стручни сарадник Туристичке организације Града Требиња.

У појединим хотелима смјештајни капацитети су већ попуњени.

- Хотел Леотар традиционално организује дочек Нове године. У понуди су дводневни и тродневни аранжмани са укљученом свечаном вечером. Како смјештајни тако и ресторански дио је код нас потпуно предрезервисан. У питању су организовани доласци преко Туристичке агенције из Србије. Оове године дио је резервисан за наше сталне госте из Црне Горе - појаснила је Бранка Ковачевић, замјеник директора хотела "Леотар"

Градска управа и ове године организује дочек на отвореном, под платанима.

Требињце, али и све госте, у најлуђу ноћ увешће сарајевска група Хари Мата Хари.