latinica  ћирилица
11/12/2019 |  17:02 ⇒ 19:57 | Аутор: РТРС

Додик донирао 100.000 КМ за изградњу Исламског центра у Добоју

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик донирао је 100 хиљада марака за изградњу Исламског центра у Добоју, истакавши да су опредјељење Републике Српске - мир, стабилност, слобода и једнака права за све грађане. Захваљујући на донацији, из Исламске заједнице поручују да је укупан амбијент у Српској веома позитиван.

Након посјете Исламском центру у Добоју, који је у изградњи, Додик је рекао да је задовољан напретком у сарадњи вјерских заједница у овом граду, јер је само на тај начин могуће сачувати мир и стабилност.

- Сарадња вјерских заједница у Добоју је добра и нема разлога да не буде настављена. Свима нама је потребна добра сарадња и да очувамо мир и стабилност - рекао је Додик новинарима у Добоју након што је посјетио Исламски центар у изградњи у том граду.

Он је изразио увјерење да ће веома брзо бити завршена градња Исламског центра.

- Задовољан сам напретком у међусобној сарадњи јер само тако можемо да чувамо наше начине живота, мир и стабилност - оцијенио је Додик.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је и град Добој помогао изградњу Исламског центра.

- Сигуран сам да ће овај центар бити брзо завршен на добробит свих грађана. Ово ће бити едукативни центар, а добар суживот је одлика Добоја, што ћемо и очувати - рекао је Јеринић.

Сарадњом са градском и републичком власти задовољни су и у Исламској заједници, истичући да је амбијент у Српској веома позитиван. Главни добојски имам Бајро Џафић захвалио је Додику за уручена средства и подсјетио да је изградња центра почела 2015. године.

- Захвалан сам Додику и властима у Добоју на помоћи коју нам пружају. Исламски центар биће на добробит свих грађана - рекао је Џафић.

Муфтија бањалучки Нусрет Абдибеговић истакао је да је укупан амбијент у Републици Српској позитиван.

- Захвалан сам српском члану Предсједништва БиХ на помоћи Исламској заједници и вјерујем да ћемо уз помоћ званичника Српске у Бањалуци изградити медресу - рекао је Абдибеговић.

Уз Додика и Јеринића, Исламски центар у изградњи посјетио је и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Обрен Петровић.