latinica  ћирилица
11/12/2019 |  17:43 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Добој: Уручени кључеви станова младим брачним паровима

Првих девет младих брачних парова из Добоја добило је кључеве станова, које ће суфинасирати град. Кључеве су им уручили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Борис Јеринић и посланик у Представничком дому БиХ Обрен Петровић. Град намјерава да додијели 100 станова младим брачним паровима, који у Добоју и Српској виде своју будућност.

Кључеве станова добило је девет младих брачних парова, који су се јавили на први јавни позив града Добоја. Станови су нови, распоређени су у једном од ових стамбених блокова и одмах усељиви.

У току је и други јавни позив града на који могу да аплицирају брачни парови који су се вјенчали након 11. септембра, када је на снагу ступила одлука Скупштине града да суфинансирањем куповине станова помогну младима да остану овдје.

Оваква прилика се не пропушта, кажу млади брачни парови. Међу њима су Јелена и Драган Марјановић. Данас су добили кључеве стана, а ускоро ће и принову. Њима ће град да финансира 70 одсто стана, а остало ће они.

- Желим овим путем да се захвалимо свима који су учествовали у овом пројекту и исто тако мислимо да је ово једна од најљепших ствари која се десила у Српској - истиче Јелена.

И млади брачни пар Бојана и Давор Блесић у овоме виде своју шансу.

- Овом акцијом град Добој послао је јасну поруку свим младим људима да не треба да напуштају свој град и своју државу. Ево ми смо једни од њих - рекао је Давор.

Члан Предсједништва Милорад Додик је истакао да је ово одлична акција града Добоја која ће бити надограђена.

- Захвалан сам Јеренићу, Петровићу и граду Добоју који су ову идеју прихватили - рекао је Додик.

Он је изразио увјерење да ће веома брзо и остали млади брачни парови добити кључеве станова.

- Настојаћемо да осмислимо још неке ствари и наставићемо реализацију пројеката који су дио пронаталитетне политике. Ово треба бити трајна акција у Добоју, али и у осталим локалним заједницама - рекао је Додик.

Борис Јеринић, градоначелник Добоја, изјавио је да је Скупштина града Добоја донијела одлуку да младим брачним паровима уручи укупно 100 станова, те да ће Добој наставити са реализацијом пројекта субвенционисања станова за младе брачне парове.

Он је захвалио Додику, предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и институцијама Српске за подршку у реализацији овог пројекта.

Додик је прије уручења кључева посјетио је меџлис ИВЗ у Добоју, која за своје потребе гради нову зграду. Разговарао је са главним имамом Бајром Џафићем.