latinica  ћирилица
11/12/2019 |  22:14 ⇒ 22:30 | Аутор: СРНА

СНП: Кукавички атентат на Давидовића и владику Јоаникија

Социјалистичка народна партија Црне Горе вјерује да ће надлежни органи брзо расвијетлити и привести правди починиоце напада на угледног црногорског привредника Миодрага Давидовића и епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, који је био са њим у друштву.
Рањен Миодраг Давидовић у хотелу Краун плаза у Београду - Фото: Novosti.rs
Рањен Миодраг Давидовић у хотелу Краун плаза у БеоградуФото: Novosti.rs

СНП у саопштењу најоштрије осуђује овај својеврсни покушај убиства.

- Посебно боли чињеница што се покушај убиства догодио у вријеме док је у друштву Давидовића био епископ будимљанско-никшићки Јоаникије. Тим прије овај гнусни чин добија посебну димензију, нарочито у данашње вријеме када се са свих страна напада Митрополија црногорско-приморска и њен вјерни народ - наводе из СНП.

Из СНП немају сумњу да овај чин има карактер срачунатог напада на једног од најугледнијих епископа, епископа будимљанско-никшићког Јоаникија.

- У сваком случају, овај напад не може бити ништа друго до кукавички чин налогодаваца и извршилаца, тако да вјерујемо да ће надлежни органи брзо расвијетлити и привести правди његове починиоце - закључили су из СНП.

Познати црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић рањен је синоћ у пуцњави у београдском хотелу Краун плаза. Давидовић је власник компаније Нексан из Никшића, а познат је и као противник црногорске власти и као велики ктитор Српске православне цркве.