latinica  ћирилица
12/12/2019 |  13:26 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење шест Пакистанаца и Индијаца

Припадници Јединице граничне полиције Градишка, данас су ухапсили држављанина БиХ чији су иницијали С.Ж. /64/ након што је на подручју овог града затечен у кријумчарењу шест илегалних миграната из Пакистана и Индије.

Страни држављани нису посједовали идентификационе документе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Тужилаштву БиХ ће против лица С.Ж. бити достављен извјештај због постојања сумње да је починио кривично дјело кријумчарење људи.

Службеници Јединице граничне полиције Градишка данас су ухапсили држављанина Албаније чији су иницијали Ј.А. /34/ јер је за њим Интерпол Букурешт расписао потјерницу због кривичног дјела незаконит прелазак границе.

На аеродрому Сарајевио јуче је ухапшено лице А.Ш. /47/ јер га потражује Основни суд у Приједору због кривичног дјела насиље у породици или породичној заједници.

Овај држављанин БиХ контролисан је на лету из Беча и предат службеницима Окружног центра судске полиције Источно Сарајево.

На прелазу Каракај на уласку у БиХ ухапшен је мушкарац чији су иницијали С.О. /25/ јер је установљено да је за њим Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела тешка тјелесна повреда.

На граничном прелазу Рача ухапшена су два држављанина БиХ чији су иницијали С.С. /19/ и М.С. /24/, јер је за њима МУП Тузланског кантона расписао потјерницу због кривичног дјела крађа.

На уласку у БиХ на прелазу Иваница ухапшен је држављанин БиХ чији су иницијали Б.Б. /29/ јер га потражује МУП Кантона Сарајево због кривичног дјела кривотворење исправе.