latinica  ћирилица
13/12/2019 |  17:03 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Наставити унапређење пословног амбијента и повећање плата

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са руководством Уније удружења послодаваца Републике Српске, коју је предводио предсједник Удружења Саша Тривић.

Вишковић је упознао руководство Уније удружења послодаваца са Приједлогом програма економских реформи за период 2020. до 2022. година и Приједлогом буџета Републике Српске за 2020. годину.

Вишковић је нагласио да је Приједлогом програма економских реформи планиран наставак активности Владе у наредним годинама, посебно када је ријеч о унапређењу пословног амбијента, подизању конкурентности привреде, повећању плата и отварању нових радних мјеста, те привлачењу страних инвестиција.

Премијер Српске је рекао да је у складу са Програмом економских реформи креиран и буџет за наредну годину, који износи 3,425 милијарде КМ, те да је, у односу на прошлогодишњи буџет, већи за 3,3 одсто, или 108,4 милиона КМ.

Он је истакао да ће буџетом за наредну годину бити издвојено 30 милиона КМ за подршку привреди.

Представници Удружења послодаваца изразили су задовољство досадашњом сарадњом са Владом Републике Српске, која се заснива на партнерском односу и отвореном дијалогу.

На данашњем састанку разговарано је и о другим активностима Владе и Уније удружења послодаваца усмјереним ка унапређењу пословања и заштите домаће производње, саопштено је из Бирао Владе за односе с јавношћу.

Састанку са рукводством Уније удружења послодаваца присуствовали су и министарка финансија Републике Српске Зора Видовић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић.