latinica  ћирилица
14/12/2019 |  12:56 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Харадинај: Изгубио сам изборе због Србије

Одлазећи премијер самопрозваног Косова Рамуш Харадинај изјавио је да је на ванредним парламентарним изборима изгубио гласове због Србије.

- Такође, ја сам изгубио гласове због Србије, јер постоји могућност да се утиче кроз меке силе, одређених интереса, у вријеме кад сам увео таксу Србији - рекао је Харадинај на приштинској телевизији Т7.

Он је истакао да је захвалан што је на посљедњим изборима добио 100.000 гласова, упркос чињеници да се, како је навео, успротивио Америци, Федерики Могерини и укидању такси на робу из Србије.

- Ослободио сам Косово од оних који су покушали да уцјењују и мене и друге и Косово - рекао је Харадинај.

О учешћу Аљбина Куртија, који би требало да постане нови премијер у Приштини, на међународној конференцији на којој је Србију представљао директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, Харадинај је рекао да Курти, као будући премијер, није морао да сједи са Ђурићем.

Харадинај сматра да би, када је Ђурић ту, требало послати неког званичника странке за техничка питања, а да премијер или мандатар иду ако је на званичној конференцији предсједник Србије Александар Вучић или премијерка Србије Ана Брнабић.