latinica  ћирилица
14/12/2019 |  17:28 ⇒ 17:33 | Аутор: РТС

Српска глумица као Елза, у трци за Оскара (ФОТО/ВИДЕО)

Уочи додјеле Оскара, српска глумица Јелена Гавриловић поново је уврштена међу најбоље гласове за лик Елзе, овога пута у другом дијелу хит анимираног филма "Залеђено краљевство 2". Ово представља велики успјех за Србију и српску синхронизацију.
Елза - Фото: Screenshot
ЕлзаФото: Screenshot

Пјесма из анимираног филма "Ледено краљевство 2" је номинована и за Златни глобус, а Дизни је уврстио Јелену у избор најбољих гласова на више језика и објавио заједнички спот на свом званичном Јутјуб каналу.

"Залеђено краљевство 2" је овог пута синхронизован на 47 језика, а Јелена се по други пут нашла међу најбољим синхронизацијама. И први пут, прије шест година, је такође уврштена међу најбоље гласове Елзе у свијету.

- Велика је част што су ме уврстили међу најбоље гласове синхронизације. Широм свијета лик Елзе тумаче значајна имена, тако да ми ово признање веома значи. Ово је и велики успјех за нашу синхронизацију и потврда да се код нас квалитетно ради на филму - истиче она.

Овај филм је закључно са суботом, 14. децембром, у Србији погледало 150.000 гледалаца. Анимирани филм "Залеђено краљевство 2" приближава се милијарди долара прихода широм свијета и одговара на питање зашто је Елза рођена са чаробним моћима.