latinica  ћирилица
15/12/2019 |  13:40 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Вучић: Разумјели смо поруке Харадинаја и Куртија

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је Београд разумио изјаве Рамуша Харадинаја да је терористичка Ослободилачка војска Косова протјерала српску војску са Космета, као и Аљбина Куртија да неће дати територију Србији као утјеху за изгубљено Косово.
Александар Вучић - Фото: РТС
Александар ВучићФото: РТС

- То су озбиљни људи и озбиљне поруке, разумјели смо их и схватили. Они знају шта су интереси њиховог народа, а ми знамо наше, за нас је врховни интерес мир и очување мира - рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да Албанци мисле да су много јаки, а да су Срби слаби, те додао да је боље да Срби буду одговорни и озбиљни, јер знају шта су њихови национални и државни интереси.

- Да их вријеђам, не пада ми на памет. Наш посао је да сачувамо мир и помогнемо нашем народу да опстане, да буде мање пресуда за вербалне деликте, боље да мене суде, а не нашем народу. Мене увијек брину дјела, а не ријечи - рекао је Вучић.

Он је истакао да је мир услов да би Србија могла да гради и напредује, да сачува дјецу да не одлазе у иностранство, да их враћа из иностранства.

- Имамо примјере компанија које су вратиле по 50 момака и дјевојака у ИТ сектор из иностранства, али то мора да буде масовније, да радимо на даљем повећању наше економије, расту плата, социјалних давања, пружању његе - рекао је Вучић.