latinica  ћирилица
15/12/2019 |  14:55 ⇒ 14:57 | Аутор: СРНА

МСД: Подршка мјерама Владе усмјереним на побољшање статуса младих

Извршни комитет Младих социјалдемократа и ове, као и свих претходних година, заједно са својим суграђанима, масовно ће обиљежити 9. јануар - Дан Републике у свим градовима и општинама Републике Српске.
Извршни комитет Младих социјалдемократа - Фото: СРНА
Извршни комитет Младих социјалдемократаФото: СРНА

- Позивамо све општине и градове у Републици Српској, који то још нису урадили, да донесу одлуке којима ће улица или трг у њиховој локалној заједници добити име 9. јануар - саоштено је из СНСД-а.

На сједници Извршног комитета Младих социјалдемократа, која је одржана синоћ у Бањалуци, оцијењено је да је од велике важности учешће младих у друштвено-политичком животу и што већа заступљеност младих на изборним листама свих странака.

- Имајући то у виду, поставили смо себи циљ да након наредних локалних избора имамо више од 100 младих одборника из СНСД-а на територији Републике Српске и Федерације БиХ - истиче се у саопштењу.

Млади социјалдемократи дали су пуну подршку мјерама Владе Републике Српске које су усмјерене на побољшање статуса младих, са посебним акцентом на њихово запошљавање и самозапошљавање кроз континуирано провођење више различитих програма.

- Млади социјалдемократи покрећу програм Нова снага СНСД-а којим ће, кроз разне едукативне програме у свим већим општинама и градовима, укључити у организацију велики број младих људи који до сада нису имали никакво политичко искуство. Овом приликом позивамо све младе да се укључе у рад Младих социјалдемократа, те да кроз активизам и предлагање системских мјера директно утичу на побољшање статуса младих - наводи се у закључцима са сједнице Извршног комитета Младих социјалдемократа.

На сједници је дата и "подршка српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и српској репрезентацији на нивоу заједничких институција, у процесу коначног формирања власти на нивоу БиХ и реализацији изборне воље грађана Републике Српске".