latinica  ћирилица
15/12/2019 |  19:57 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Бањалука: У празничним данима тражи се кревет више

До Нове године је нешто више од 20 дана, а смјештајни капацитети у Бањалуци скоро па попуњени. Сјајни извођачи који ће забављати грађане у најлуђој ноћи један су од главних разлога за све већи број туриста који махом долазе из Словеније.

Од посљењег дана у години до највеселије,новогодишње ноћи остало нам је мање од мјесец дана, а смјештајни капацитети скоро па попуњени. Бањалука ове године, у односу на претходну, нуди више капацитета, упркос томе, кревет више и даље се тражи.

- Бањалука може да се похвали да ове године за новогодишње празнике попуњеност капацитета је већа од 95 одсто, сви ови смјештајни капацитети у Бањалуци су попуњени за наредне празнике. Можемо да кажемо да Бањалука ове године располаже са више од 3.000 кревета - каже Бранка Бранковић, портпарол Туристичке организације Бањалука.

Поређења ради, прошле године Бањалука је нудила 1.891 кревет. Заинтересованост туриста ове године довела је до повећања смјештајних капацитета. Према подацима из Туристичке организације на располагању су и нови капацитети, зхваљујући отварању нових хотела, као и услузи стан на дан.

- Ја сам већ у новембру мјесецу, половином новембра имао 10 резервација. Нажалост, неке сам морао и одбити јер капацитети ми нису толики. Тако да сам почетком децембра све своје капацитете попунио - истиче Милан Ћурлић.

И хостели скоро па пуни. А највише туриста управо је из Словеније.

- Тренутно још нису попуњени сви капацитети, имамо још пар слободних соба, распитивање постоји, гости су заинтересовани, тако да се надамо да ћемо у најскоријем року и то попунити - напомиње Тања Мијић.

Туристи и грађани Бањалуке биће у прилици да уживају три дана у доброј музици. За 30. децембар најављен је наступ Марије Шерифовић, стару годину ћемо испратити уз групу "Црвена јабука" и Јелену Томашевић, а за резпризу Нове године, наступиће Александра Пријовић.