latinica  ћирилица
16/12/2019 |  08:49 ⇒ 08:50 | Аутор: СРНА

Потврђивање министара и замјеника министара 23. децембра

Предсједавајући Комисије за припрему избора Савјета министара Сташа Кошарац изразио је очекивање да ће Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ на сједници 23. децембра потврдити именовање нових министара и њихових замјеника у Савјету министара.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Очекујемо да у овој седмици СДА, СББ и ДФ доставе имена кандидата за министре и замјенике министара предсједавајућем Зорану Тегелтији и да ће након завршних провјера бити створени услови да сједница тог дана буде одржана, те да буде потврђен нови сазив Савјета министара - изјавио је Кошарац за Дневни аваз.

Као кандидат СНСД-а за министра спољне трговине и економских односа Кошарац истакао да је оптимиста да ће нови сазив Савјета министара моћи да надокнади изгубљено вријеме и постигне одређене резултате.

- Очекујем да ћемо на основу програма Савјета министара, који ћемо утврдити заједнички, бити врло конкретни и да ћемо надокнадити непотребно изгубљену годину. Сматрам да ћемо убрзати пут ка ЕУ и да ћемо на темељу комуникације коју будемо имали у земљи и са међународним представницима у БиХ дефинисати наше кретање - рекао је Кошарац.

Он је додао да је "оптимиста да се може урадити јако добар посао у интересу свих грађана БиХ".

Актуелни предсједавајући Клуба СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ изразио је очекивање да ће тај дом и Дом народа, који ће засједати ове седмице, успоставити заједничке комисије оба дома, као и да ће бити конституисане делегације БиХ при међународним асоцијацијама.