latinica  ћирилица
16/12/2019 |  10:43 ⇒ 10:49 | Аутор: АТВ

По Шкори Српска не би ни постојала, Говедарица оцијенио да води добру кампању

Кандидат за предсједника Хрватске, Мирослав Шкоро, ископирао је предизборни слоган прошлогодишњих изборних губитника из Републике Српске, СДС-а.
Мирослав Шкоро - Фото: архив
Мирослав ШкороФото: архив

На питање новинара Dnevnik.hr, да ли је знао да се слоган сличан његовом ("Вратимо Хрватску народу") користио и у Републици Српској, Шкоро није одговoрио, већ је изигнорисао питање.

Ни из његовог штаба нису жељели одговорити ко им је осмислио слоган, нити колико су га платили. Поручују главни је слоган "Сад ил' никад".

Из Шкориног штаба поручили: Да је правде, Српска не би ни постојала

- Не пратимо политичке кампање у Републици Српској јер за нас, да је правде, та творевина која је истријебила Хрвате с тог територија и дан данас спрјечава њихов повратак, не би ни постојала - додали су из Шкориног штаба.

Умјесто да осуди овакве поруке из које долазе из Шкориног штаба, потпредсједник Српске демократске станке, Вукота Говедарица, оцијенио је како "господин Шкоро очигледно води једну врло озбиљну кампању".

- Претпостављам да је контекст врло сличан као што је код нас у Републици Српској и БиХ и да господин Шкоро очигледно води једну врло озбиљну кампању, у овом случају против оних који владају у Хрватској - изјавио је Говедарица.