latinica  ћирилица
21/12/2019 |  15:51 ⇒ 15:56 | Аутор: Б92

Ђоковић побиједио Хачанова на егзибицији у Абу Дабију

Други тенисер свијета Новак Ђоковић освојио је треће мјесто на егзибицији "Мубадала свјетски тениски шампионат" у Абу Дабију.

Он је у директном дуелу за трећу позицију побиједио Руса Карена Хачанова са 7:5, 6:3 и тако показао да му је форма уочи старта сезоне у лаганом успону.

Ђоковић је у суботу поражен од Стефаноса Циципаса са 3:6, 7:6 (4), 6:4, док је од Хачанова био бољи први играч свијета, Шпанац Рафаел Надал, 6:1, 6:3

Ово је био четврти меч између Ђоковића и Хачанова, Србин сада у побједама води са 3:1.

Утисак је да је Ђоковић против Хачанова одиграо знанто боље него у претходном дуелу са Циципасом када је било доста осцилација у његовој игри.

Ђоковић је послије тог меча признао како се осјетила пауза између двије сезоне и да је тек недавно почео са озбиљнијим радом, али и да је задовољан како је играо.

Судећи по овом мечу, може бити још задовољнији јер је свакако направио корак ка, кратко је рекао, крајњем циљу, да буде у топ форми на Аустралијан Опену.

Меч између два тенисера трајао је укупно 68. минута.

Наредни задатак Ђоковић ће имати на АТП купу у Бризбејну гдје ће предводити српки тим, а после тога је најавио и да ће играти на турниру Серије АТП 250 у Аделејду.

Иначе, за титулу на егзибицији у Абу Дабију од 16 часова играће Рафаел Надал и Стефанос Циципас.