latinica  ћирилица
23/12/2019 |  13:13 | Аутор: СРНА

На подручју Велике Кладуше спријечено кријумчарење 16 миграната

Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење 16 особа афроазијског поријекла на подручју Велике Кладуше.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

У везу са овим кријумчарењем, које се десило 20. децембра, доводи се држављанин БиХ који је илегалне мигранте кријумчарио у возилу "мерцедес" регистарских ознака БиХ.

Међу кријумчареним мигрантима било је 11 малољетника мушког пола, саопштено је из Граничне полиције.

Према наредби тужиоца Тужилаштва БиХ, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кријумчарење људи против држављанина БиХ овој институцији биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Возило и други доказни материјали су привремено одузети. Над кријумчареним мигрантима, који, према њиховим изјавама, долазе из Египта и Сирије, даљи рад наставили су припадници Службе за послове са странцима БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Орашје јуче су лишили слободе двојицу држављана БиХ приликом уласка у БиХ.

На Међународном граничном прелазу Орашје лишен је слободе С.М. /44/ јер га потражује Основни суд у Бијељини због кривичног дјела избјегавање давања издржавања", док је на прелазу Шамац лишен слободе С.Р. /39/ јер га потражује Општински суд у Тузли због тешких кривичних дјела против сигурности јавног саобраћаја.

С.М. предат је службеницима Судске полиције Бијељина, а С.Р. службеницима Судске полиције Оџак.

На уласку у БиХ на прелазу Хум, 21. децембра лишен је слободе држављанин Црне Горе Д.Д. /42/ након што је граничним провјерама утврђено да је за њим Интерпол Берн расписао потјерницу због кривичних дјела која се односе на прање новца, опојне дроге и примање украдене имовине.

Он је предат службеницима Судске полиције БиХ.

На Међународном аеродрому Бањалука, припадници Граничне полиције БиХ 21. децембра су лишили слободе А.К. /34/. Утврђено је да је за њим Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела посједовање и омогућавање уживања опојних дрога. Овај држављанин БиХ контросиран је на лету за Штокхолм и предат службеницима МУП-а Кантона Сарајево.

Приликом уласка у БиХ на прелазу Брод, 21. децембра, лишен је слободе Н.Д. /29/ јер га потражује Основни суд у Дервенти због кривичног дјела крађа. Службеници Јединице Граничне полиције Брод предали су га службеницима Судске полиције Добој.

Службеници Јединице Граничне полиције Зворник 20. децембра лишили су слободе држављанку Словеније М.Ј. /23/ након што је граничним провјерама установљено да је за њом Полицијска станица Зворник расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа. Она је контролисана на изласку из БиХ на прелазу Каракај и предата службеницима Пполицијске станице Зворник.