latinica  ћирилица
30/12/2019 |  14:46 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Радончић: Нова стратегија за борбу против мигрантске кризе

Предсједник СББ-а Фахрудин Радончић изјавио је да ће као министар безбједности у Савјету министара направити нову стратегију у којој ће се БиХ од мигранске кризе бранити на граници, а не "на Башчаршији".
Фахрудин Радончић - Фото: РТРС
Фахрудин РадончићФото: РТРС

Он је поновио да је мигрантска криза глобални проблем, да је у БиХ највећи број миграната из Пакистана, те да БиХ треба учинити све на најхуманији начин да обесхрабри мигранте да долазе у земљу.

- У Министарство безбједности се мора вратити дијалог. До сада се играло ко ће коме вратити те људе - рекао је Радончић на новогодишњој конференцији за новинаре у Сарајеву.

Највећим успјехом у овој години Радончић сматра усвајање Програма реформи БиХ, те додаје да треба цијенити оно што је постигнуто у Предсједништву БиХ, а односи се на овај документ.

- Највећим успјехом сматрам усвајање Програма реформи. То је документ који је отворио наставак пута БиХ ка евроатлантским интеграцијама. Могу рећи да НАТО пут за нас нема алтернативу - рекао је лидер СББ-а.

Према његовим ријечима, треба похвалити сва три члана Предсједништва, јер је усвајање овог документа омогућило стабилизацију прилика у БиХ.

Он је рекао да СББ неће више правити грешке па да на права мјеста поставља погрешне људе, односно да ће неки људи морати отићи са функција.

Радончић сматра да ће на кључне позиције морати доћи способнији и млађи људи, те најављује да ће се концентрисати на кадровску политику у странци.