latinica  ћирилица
09/01/2020 |  19:16 | Аутор: СРНА

У Суботици прослављен Дан Републике Српске

Завичајна заједница "Република Српска" у Суботици прославила је Дан Републике Српске 9. јануар и своју крсну славу Светог архиђакона Стефана.
Дан Републике прослављен и у Суботици - Фото: СРНА
Дан Републике прослављен и у СуботициФото: СРНА

Прослави Дана Републике и слави Завичајне заједнице у Суботици присуствовало је више од 120 гостију, међу којима су били свештеници СПЦ, генерали Војске Републике Српске, представници 12 завичајних удружења из Сјевернобачког округа, представници Друштва српско-руског пријатељства и чланови Завичајне заједнице.

Присутне је поздравио предсједник Завичајне заједнице "Република Српска" Милорад Ћопић које је рекао да се са поносом слави дан кад је прије 28 година створена Српска, саопштено је из Представништва Републике Српске.

- Поносам сам и што наша Заједница слави светог архиђакона Стефана - навео је он.

Ћопић је оцијенио да ово вријеме није наклоњено Србима, те да су угрожени и Српска православна црква и српски народ у Црној Гори, а врше се и константни притисци на Републику Српску.

- Али, ми смо данас показали јединство, слогу и љубав према нашој Републици Српској и свему српском - навео је он на прослави.

Ћопић је подсјетио да у Суботици живи више од 10.000 становника који воде поријекло са подручја Републике Српске и БиХ.

- Сви пуним срцем дајемо подршку и нашој Српској и нашем народу у Црној Гори - истакао је Ћопић.

Он је изразио задовољство сарадњом овог удружења са Представништвом Републике Српске у Србији и шефом тог представништва Млађаном Цицовићем.

Међу гостима су били свештеници СПЦ, генерал Милан Челекетић, представници завичајних удружења са Баније, Лике, Кордуне, Далмације и цијеле Републике Српске.