latinica  ћирилица
13/01/2020 |  09:16 ⇒ 09:29 | Аутор: СРНА

Рођендан Српске свечано прослављен у Торонту (ФОТО)

Дан Републике Српске прослављен је у Српском центру Мисисага у Торонту, а на свечаности је прочитано писмо српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је српској заједници у Канади захвалио за континуирану подршку Републици Српској, саопштио је амбасадор БиХ у Канади Марко Милисав.
Дан Републике Српске прослављен је у Српском центру у Торонту - Фото: СРНА
Дан Републике Српске прослављен је у Српском центру у ТоронтуФото: СРНА

Обраћајући се присутнима на свечаности Савеза српских организација у Канади, Милисав је истакао да је поносан што се Дан Републике Српске обиљежава и у дијаспори, те да је очигледно да љубав према Српској гори снажно и у далекој Канади.

- На сам помен Републике Срске испуним се поносом и љубављу према отаџбини, а када видим број окупљених видим да дијелите моја осјећања и да љубав према Српској овдје, 7.000 километара далеко, не гори ништа слабије него у нашој Крајини, Херцеговини, на Романији, у Семберији и свуда од Требиња до Новог Града - рекао је Милисав.

Дан Републике Српске прослављен је у Српском центру у Торонту (Фото: СРНА)

Он је поручио да Република Српска није ни против кога, али да има право да јача и развија се у слободи и достојанству, додајући да се Српска може сачувати само слогом и јединством.

Амбасадор БиХ у Канади похвалио је иницијативу за формирање јединственог Савеза српских организација у Канади.

Осим великог броја Срба из дијаспоре, свечаности су присуствовали Његово преосвештенство владика канадски Митрофан, амбасадор Србије у Канади Михаило Папазоглу, те бројне званице из пословног и политичког живота Торонта.