latinica  ћирилица
13/01/2020 |  09:27 ⇒ 14:39 | Аутор: Б92

Реалу Суперкуп Шпаније

Фудбалери Реал Мадрида освојили су шпански Суперкуп, побиједивши градског ривала Атлетико у саудијском граду Џеда.
Лука Јовић - Фото: Тwitter
Лука ЈовићФото: Тwitter

Послије 120 минута игре није било голова, а побједника су одлучили једанаестерци, које су боље изводили играчи "краљевског" клуба.

Код Реала прецизни су били Карвахал, Родриго, Модрић и Рамос, док је код "јорганџија" добар био само Киран Трипије.

У великом финалу на терену је до саме завршнице, тачније 83. минута, био и српски нападач Лука Јовић.

Након првог полувремена у којем, баш као и у неким прошлим мечевима, није имао много употребљивих лопти, у другом дијелу игре се "пробудио".

Реал је управо преко Јовића створио најизгледније прилике. Он је у 48. минуту добро истрчао контру, залетио се ка четворици противничких дефанзиваца, али све што је могао да уради, било је корнер.

Само три минута касније, српски нападач је лијепо прошао поред Трипијеа и Фелипеа, шутирао, али је његов ударац завршио тик поред лијеве стативе голмана Облака.

Најбољу шансу за "краљевски" клуб пропустио је Валверде у 68. минуту, када му је управо Јовић асистирао, али је талентовани везњак био непрецизан из непосредне близине.

Регуларни дио завршен је без голова, тако да се ушло у продужетке, у којима су се највећа узбуђења десила у самом финишу.

Играо се 116. минут када је Мората избио сам пред Куртоу, али је Валверде направио можда неспортски, али врло мудар потез. Он је ријешио да са леђа фаулира нападача Атлетика, зарадио је директан црвени картон, али је спријечио готово сигуран погодак.

Услиједили су и пенали, а трагичари сусрета у Џеди били су Саул Нигес и Томас Парти, који су били непрецизни.

Ово је Реал Мадриду 11. трофеј у шпанском Суперкупу.