latinica  ћирилица
13/01/2020 |  13:01 | Аутор: СРНА

Продановић: Исказана нетрпељивост према српском народу и Српској

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић изјавио је Срни да припадници Оружаних снага БиХ који путем друштвених мрежа дијеле увредљиве садржаје о празницима Републике Српске исказују нетрпељивост према српском народу и Српској, истичући да очекује да та лица буду санкционисана.
Лазар Продановић - Фото: klix.ba
Лазар ПродановићФото: klix.ba

Продановић је нагласио да је доказ односа и нетрпељивости и у Оружаним снагама БиХ вијест да је припадник Оружаних снага БиХ Сулејман Халиловић објавио на друштвеној мрежи Фејсбук фотографију која исмијава и погрдно назива Републику Српску, а што су јавно подржали бошњачки пуковник, мајор и пензионисани бригадир.

- Очекујем од надлежног дисциплинског тијела при Оружаним снагама да испита и санкционише ова лица јер би то била порука за све оне који се баве нечим што није морално, етички нити у складу са са кодексом о понашању припадника Оружаних снага - поручио је Продановић.

Објављени пост подржали су "лајком" пуковник Шабан Кадрић, мајор Един Пашовић и пензионисани бригадир Салем Хакаловић.

На посту се исмијава обиљежавање Дана Републике Српске, називајући је погрдно.

Припадник Оружаних снага БиХ Суљо Ханић на Божић, 7. јануара, објавио је на свом Фејсбук профилу пјесму "Ко на Божић у Кравицу дође" која велича команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и убиства Срба у српском селу Кравица 1993. године.