latinica  ћирилица
13/01/2020 |  14:35 ⇒ 17:43 | Аутор: Агенције

Ђоковићев отац одговорио: Јесмо националисти и Косово је наша света земља (ВИДЕО)

Отац Новака Ђоковића, Срђан Ђоковић, прокоментарисао је нападе на најбољег српског тенисера који су стигле од амбасадора самопроглашеног Косова у Бугарској.
Срђан Ђоковић (фото:vestinet.rs) -
Срђан Ђоковић (фото:vestinet.rs)

Наиме, представник Приштине у Бугарској Едон Цана коментарисао је на Твитеру начин на који су српски тенисери прославили побједу на АТП купу у Аустралији. Он је посебно био оштар према Новаку Ђоковићу.

- Након војног марша, наставили су са Косовом. Можеш бити АТП побједник, али остајеш примитивац, заостао и обичан балкански националиста и шовиниста. Није случајно што је Новак Ђоковић најмање вољен тениски шампион у историји - написао је Цана.

Међутим, отац Новака Ђоковића, Срђан, изјавио је у Јутарњем програму ТВ Прве да је Новак националиста, као што је и он, али и већина људи у нашој земљи.

- То није ништа ружно, ми волимо свој народ и своју земљу. Али не мрзимо туђ народ и туђу земљу. Ви сте ушли у нашу земљу и да знате да је то наша света земља, као што је за Јевреје Јерусалим. Према томе, ми ћемо увијек бити уз наше Косово и наш народ доље и немојте да мислите да ће се ту нешто промијенити за 10, 20, 100 или хиљаду година. Увијек ће Косово бити срце Србије - рекао је Срђан Ђоковић.

Повезане вијести:

Излив мржње - амбасадор тзв. Косова вријеђао Ђоковића