latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:29 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Хуманост на дјелу за помоћ дјеци на КиМ

У оквиру Хуманитарне аукције слика за изградњу Дневног центра "Подржи ме – 9. јануар" у Косовској Митровици, у Брчком, већ је продато пет умјетничких дјела и прикупљено 2.500 марака. Поставка изложбе отворена је у Канцеларији Владе Републике Српске.

У оквиру Божићне хуманитарне аукције слика у Брчком за помоћ дјеци Косова и Метохије изложена су 23 дјела познатих сликара из Србије и Републике Српске.

- Ово није само културна акција, ово је хуманитарна акција, и поздрављам све хуманитарне акције, поготово када је везана за умјетност. Свима нама треба умјетности, али треба и хуманости - изјавио је Мирослав Гравирћ из Брчког.

- Велики мотив је то да новац од продатих слика иде за помоћ Одбору за помоћ Косову и Метохији, односно за изградњу Центра за младе и дјецу са потешкоћама у развоју и Косовској Митровици - изјавио је предсједник СПКД Просвјета Брчко Драган Томић.

Дневни центар у Косовској Митровици, који је у изградњи, користиће више од 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју. Из ресорног Министарства истичу задовољство, што се изложбена аукција дешава у оквиру обиљежавња Дана Републике Српске.

- Зантересованост грађана Брчко дистиркта, је сасвим задовољавајућа. То показује и нашу хуману димензију. Ево, ја вјерујем да ћемо и на овај начин показати да никада не заборављамо оно што је нама важно - изјавила је министарка Управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић.

- Тако да сам сигуран да ће бити прикупљен одговорајући износ новаца, да ли на овај или неки други начин, да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији - изјавио је градоначелник дистрикта Брчко Синиша Милић.

Божићну хуманитарну аукцију слика, која је отворена до 15. јануара, организовали су СПКД Просвјета Брчко и Одобор за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске.