latinica  ћирилица
14/01/2020 |  11:39 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Броћета: Ново Општинско вијеће - празан скуп

Ново Општинско вијеће у Дрвару, које је окупљено без идеје и програма, је празан скуп који чине СНС, ПДП, ДНС, ДП и ХДЗ 1990, рекао је Срни предсједник дрварског Општинског одбора СНСД-а Горан Броћета.

Броћета се пита није ли сумњиво због чега су се људи који су се до јуче лажно представљали као сљедбеници политике предсједника Србије Александра Вучића повезали са људима којима смета Српска православна црква /СПЦ/ у Дрвару и који желе "босанску православну цркву".

- Како су се повезали они који умјесто Вучића и /српског члана Предсједништва БиХ Милорада/ Додика за почасне грађанине Дрвара предлажу највеће србомрсце? Ко стоји иза уједињења дојучерашњих највећих непријатеља који сада желе да растјерају народ из Дрвара, а донаторска средства из Србије и Српске искористе за спасавање приватних фирми које су годинама у колапсу - упитао је Броћета.

Он је указао да посљедњих мјесец дана федерални медији, потпомогнути појединим медијима из Републике Српске, покушавају да на све начине оцрне стање и прилике у Дрвару, а све са циљем да помогну новоформираном Општинском вијећу.

Броћета је подсјетио да се одборници и новоизабрани предсједник у овом вијећу чак ни по годину дана нису појављивали на сједницама, чиме су показали колико им је уствари стало до народа о којем су, тобоже, одједном почели да брину.

- Како да воде народ људи који немају подршку власти Републике Српске и Србије? Како да они помогну народу, осим преко служби које их финансирају да расипају српски корпус у Федерацији БиХ? То, на сву срећу, није могуће - истакао је Броћета.

Он је навео да је ново вијеће у Дрвару приликом сазивања сједнице и доношења одлука прекршило Пословник о раду Општинског вијећа и Статут општине Дрвар, што је тренутно предмет надзора Управне инспекције.

Броћета је поручио да Дрварчани треба да знају ко су они који тренутно воде Општинско вијеће.

- Људи треба да знају ко су они који желе да руководе општином и руше власт баш у тренутку када је све кренуло на боље и када се у Дрвару дешава препород - истакао је Броћета.