latinica  ћирилица
14/01/2020 |  12:32 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Премијер Српске у периоду даривања обезбиједио помоћ најугроженијима (ФОТО)

Да је заштита најугроженијих категорија друштва један од приоритетних задатака Владе Републике Српске, а социјално збрињавање и обезбјеђивање основних животних услова за све грађане њена стална брига, показују бројни примјери донација, али и измјена закона који би то омогућили, спроведених за вријеме актуелног мандата премијера Радована Вишковића.
Радован Вишковић - Фото: СРНА
Радован ВишковићФото: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске показао је више пута током мандата своју хуману страну.

Посебну пажњу у вријеме божићних и новогодишњих празника премијер је посветио вишечланим социјално угроженим породицама и самохраним мајкама са болесном дјецом, упутивши 26 рјешења у износу 500 КМ у виду једнократне новчане помоћи.

Дирнут тешким животним условима и животом у кући без струје и купатила у којој дане проводи једанаесточлана породица Ђуричић из Велике Сочанице код Дервенте, Вишковић је одлучио да породици која је 3. јануара постала богатија за још једног, најмлађег члана Дамјана, а који је уједно и прва беба рођена у Дервенти, уручи једнократну новчану помоћ.

Породица Ђуричић (Фото: РТРС)

Издвојена новчана средства послужиће породици да превазиђе тешку материјалну ситуацију и омогући да у њиховој кући након дугогодишњег мрака, тужби и искључења, сијалица поново засија.

- Ова помоћ нам много значи, јер је мени и мојој породици омогућила да имамо дом. Живјели смо у старој и за живот неусловној кући, саграђеној прије 35 година. Због дуга из 2008. године у кући нисмо имали ни струје, али сада је то ријешено. Кућа се тренутно реновира и очекујемо да ће радови бити завршени до краја јануара - рекао је Владимир Ђуричић из Велике Сочанице код Дервенте.

Породица Ђуричић (Фото:banjaluka.net)

Празнике у новом, за живот условнијем дому, захваљујући премијеру Српске, дочекао је и Душко Стојановић из Шешлија код Добоја. Душко је самохрани отац два сина, који је до сада живио у трошној кући без купатила и основних услова за живот.

Дјечији смијех и породична топлина седмочлане породице Ћеранић из Соколовића код Сокоца посебно су обрадовали премијера, који је овој породици обезбиједио новчану помоћ, док су се тромјесечни Јовица, двогодишња Слађана, деветогодишња Александра и двије године старији Александар и најстарија Гордана обрадовали припремљеним новогодишњим пакетићима, које им је поред донације приредила Влада Републике Српске.

- Захваљујући премијеру Вишковићу, који је донирао 3000 КМ, мој супруг ће моћи да настави лијечење. Поред тога, из Владе нам је стигло обећање да ће учествовати у изградњи нове куће на прољеће, а дјецу су за вријеме празника обрадовали пакетићима. Ова помоћ нам значи много и овом приликом желим да се захвалим премијеру и свим људима који су нам помогли - рекла је Блаженка Ћеранић из Соколовића код Сокоца.

Породица Ћеранић (Фото: РТРС)

Заборављена ни ове године нису дјечица из Родитељске куће, па тако поред пакетића, премијер и Влада Републике Српске пружају сву потребну подршку у функционисању Родитељске куће и активности које проводи удружење Искра и Младице.

Извор: banjaluka.net