latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:02 ⇒ 13:18 | Аутор: СРНА

Изнајмљивали станове за проституцију у БиХ и Србији (ВИДЕО)

Двије криминалне групе које су ухапшене због организовања проституције су на подручју Србије и БиХ изнајмљивале станове у којима су ангажовале жене ради пружања сексуалних услуга, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Сумња се да су 22 ухапшена лица ове активности вршила од марта прошле до јануара ове године.

У саопштењу је наведено да су та лица, како се сумња, ради прикривања идентитета и криминалних активности, себи и ангажованим женама давали псеудониме и потом организовала оглашавање ових услуга у средствима јавног информисања.

Они су осумњичени да су организовали и физичко обезбјеђење станова у којима су се жене бавиле проституцијом, њихов превоз као и да су контролисали доласке њихових клијената.

Како се сумња, непосредно или посредством ангажованих припадника, прикупљали су сав новац и вршили његову расподјелу у смислу покривања трошкова и подјелу добити члановима групе, сходно додијељеним задацима.

Такође, сумња се да су омогућили несметано функционисање криминалне групе тако што су преко осумњиченог полицијског службеника континуирано прибављали податке за одређена лица и возила.

Полиција је, приликом претреса станова и просторија које користе осумњичени, одузела већу суму новца, 176 мобилних телефона, 12 лаптопова, као и интерну документацију коју су чланови водили.

Такође, пронађена је и привремено одузета мања количина дроге, муниција, као и четири возила која су кориштена у извршењу овог кривичног дјела.

Међу ухапшенима је и полицијски службеник чији су иницијали Г.С. /45/, док се за још два лица интензивно трага.