latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:28 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Херцег Нови: И за православну Нову годину послате поруке против усвојеног Закона

Бројни вјерници у Херцег Новом дочекали су православну Нову годину и још једном послали поруку против Закона о слободи вјероисповијести, саопштено је из општине Херцег Нови.
Херцег Нови - Фото: СРНА
Херцег НовиФото: СРНА

Православна Нова година у Херцег Новом дочекана је уз молебане, протестну шетњу градом и налагање бадњака пред црквом Светог Архангела Михаила на Белависти.

Бројним вјерницима и свештенству честитали су представници општине Херцег Нови, са предсједником општине Стеваном Катићем на челу.

Молебан је служен у цркви Светог Вазнесења Господњег на Топлој, након чега су се вјерници и свештенство упутили Његошевом улицом ка Белависти, изражавајући још једном протест против усвојеног Закона о слободи вјероисповијести, наводи се у саопштењу.

Пред црквом Светог Архангела Михаила служен је молебан поводом православне Нове године и традиционално налагани бадњаци, а потом је одржан пригодан програм.

Обраћајући се окупљеним грађанима, Катић је још једном истакао да Херцег Нови не прихвата и неће прихватити Закон о слободи вјероисповијести какав је усвојен.

- Посебно сам поносан на Херцег Нови, на све вас који сте свих ових дана у толиком броју излазили на литије, што сте још једном показали да је Херцег Нови симбол слободе у Црној Гори и да смо још једном оправдали орден Светог Саве првог степена који смо добили прије двије године - поручио је Катић.

Он је свима пожелио мир, благостање и берићет уз обећање да ће наредна православна Нова година бити прослављена на истом мјесту, уз опште народно весеље и да ће народ до тада одбранити своје светиње.