latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:33 ⇒ 13:41 | Аутор: vecernjenovosti

"Мој отац је постао мој зет, а ја сам постао сам себи деда"- најкомпликованија родбинска веза (ФОТО)

Друштвеним мрежама кружи занимљив документ којим је мушкарац тражио ослобађање од служења војног рока.
Илустрација (Фото: Depositphotos) -
Илустрација (Фото: Depositphotos)

Наиме, у захтјеву достављеном Команди војног одсјека Сремска Митровица, човјек између осталог, наводи да има 24 године а да је ожењен двадесет година старијом удовицом, која има 25-годишњу кћерку. Ту кћерку је оженио његов отац, тако да му је отац постао зет - јер је оженио кћерку његове супруге.

Уколико сте помислили да је ово довољно компликовано, преварили сте се! Прочитајте и наставак приче о родбинским везама, које су налик онима из латино-америчких серија.

- У јануару смо моја жена и ја добили сина, постао сам отац. То дијете је шурак мога оца, али истовремено је и мој ујак, јер је брат моје маћехе, то јест, истовремено мој син је и мој ујак - образлаже овај младић у захтјеву и додаје:

- Два мјесеца касније је жена мог оца добила сина, који је мој брат, пошто је син мога оца, али, такође је и мој унук, пошто је син женине ћерке. Дакле, ја сам брат мога унука, а пошто је муж неке особе истовремено и њен отац из тога слиједи да сам отац ћерке моје жене, то јест и брат њеног сина. Дакле, ја сам сопствени деда.

Довитљиви мушкарац на крају љубазно моли да буде ослобођен војне обавезе, пошто по Закону о Војсци - отац, син и унук не могу истовремено да служе војни рок!

Фото: Новости