latinica  ћирилица
14/01/2020 |  19:59 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Кустендорф настављен новим филмским пројекцијама

Другог дана филмског и музичког фестивла "Кустендроф" публика је видјела двије филмске пројекције. Одржана је и мастер радионица италијанског редитеља Паола Вирција, који је уједно и члан жирија.

Другог фестивалског дана атмосфера на Кустендорфу- на пројекцијама много студената који са занимањем прате дјела великих аутора филма, а на радионицама имају прилику и да им постављају питања.

- Овдје сам други пут. Све ми се допада на Кустендорфу - каже Исидора, студентица из Канаде.

Свој филм на Кустендрофу представиће и овогодишњи добитник награде на Венецијанском фестивалу Лав будућности за филм "Yоу wилл дие ат 20".

- Мој филм је имао премијеру на филмском фестивалу у Венецији и врло сам сретан и поносан да сам добио награду Лав будућности коју ми је уручио Емир Кусyтурица. И тада ме позвао да дођем на Кустендроф јер му се свидио мој филм. Емир Кустирица је један од мојих идола из тинејџерских дана - истакао је Амјад Абу ел Алал, редитељ из Дубајиа.

Фестивал је угостио прослављене ауторе, глумце али и филмске агенте.

- Привилегија је бити овдје. Овдје сам други пут, а разлог је што ми се овдје све свиђа. Волим фестивале који имају дивно окружење, а овај то има. Предивно је, Емир је направио ово мјесто да изгледа као филмски сет - напомиње Бруно Шатолин, агент за филмове.

Фестивал се затвара 18. јануара додјелом награда Златно, Сребрно и Бронзано јаје за најбоља остварења.