latinica  ћирилица
14/01/2020 |  22:32 | Аутор: Б92

Прлаиновић: Боље овако него да добијемо десет разлике

Ватерполисти репрезентације Србије имали су различита мишљења послије побејде над Русијом на старту Европског првенства.
Андрија Прлаиновић (Фото: VSS/Marcel ter Bals) -
Андрија Прлаиновић (Фото: VSS/Marcel ter Bals)

Ватерполисти Србије побједом против Русије су започели Европско првенством у Будимпешти.

Капитен Филип Филиповић рекао је да утакмица против Русије у Мађарској није била онаква какву су очекивали, али да је његовим саиграчима потребно мало времена да се прилагоде условима.

- Одбрана је данас била нешто слабија, девет примљених голова није превише, али свакако није оно на шта смо навикли, посебно не послије доброг почетка. Сада нас очекују двије слабије утакмице, морамо да уђемо у ритам. Први пут послије три године играмо у овом базену и потребан нам је одређени период да се привикнемо на то - рекао је Филиповић.

Ватерполисти Србије побиједили су Русију у утакмици првог кола Групе Б европског шампионата са 13:9.

Душан Мандић казао је да је задовољан победом.

- Играли су добро и доста су нас намучили. Мало смо се опустили у једном периоду и тако су успијели да се врате. Ипак, контролисали смо утакмицу све вријеме. Задовољни смо побједом, лијепо смо отворили првенство - рекао је Мандић.

Стријелац четири гола на данашњој утакмици, Андрија Прлаиновић рекао је да је његовом тиму била потребна "баш оваква утакмица".

- Враћали су се неколико пута у утакмицу и показали велику снагу. Видјели смо да нема опуштања с њима, брзо су стизали нашу предност. Али, оваква утакмица нам је била потребна, више него да смо је добили с десет голова разлике. Тек је почетак, али можемо да будемо задовљни, и добри и лоши детаљи су нормални за прво коло - казао је Прлаиновић.

Стефан Митровић рекао је да висок ниво игре морају да задрже и у наставку првенства.

- Руси су показали велику снагу, враћали су се у меч више пута. Сада морамо да одморимо, стижу нам слабији ривали, али ипак морамо да задржимо ритам какав траже стресне утакмице - рекао је Митровић.

Повезане вијести:

Србија рутински са Русијом (ФОТО)