latinica  ћирилица
15/01/2020 |  12:06 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Човић: Све што СНСД предложи за мене је прихватљиво

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић изјавио је данас да на сједници Заједничког колегијума није било ријечи о потврђивању недостајућих чланова Савјета министара, али да је за њега лично прихватљив сваки став који предложи СНСД који прође процедуре кроз комисије.
Драган Човић - прес - Фото: РТРС
Драган Човић - пресФото: РТРС

Он сматра да не треба правити расправу и да је за њега прихватљиво све што предложе из СНСД-а, али исто тако и СДА, те ако се уклапа у законске оквире и добије потребне потврде.

- Заједнички колегијум то није имао за тему. Данас смо договорили да имамо замјенске предствнике у Представничком дому и Дому народа за оне који су отишли у Савјет министара. Тако да ћемо данас умјесто Фахрудина Радончића именовати адекватну особу тако и сутра у Представничком дому - рекао је предсједавајући Дома народа.

Човић је након сједнице Заједничког колегијума изјавио да се свих 15 тачака дневног реда односило на именовања чланова сталних и привремених комисија која треба урадити у име Парламентарне скупштине БиХ.

- Ових 15 тачака у најкраћем су се углавном односиле на та именовања. Данас је сједница Дома народа, а сутра сједница Представничког дома Парламетнарне скупштине БиХ гдје такође требамо потврдити и тиме смо формално завршили посао именовања кроз Парламентарну скупштину БиХ - рекао је Човић.